Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

Sfaturi utile in alegerea bijuteriei perfecte

Adam Alexandru
Adam Alexandru

Buna ziua dragi cititori !

– Incep prin a defini bijuteriile pe care le poti alege.

Fie ca iti doresti un inel aniversar, decorativ ori de logodna, o pereche de verighete, o bratara, cercei, un colier sau un pandantiv, piercing de corp, ai la dispozitie numeroase optiuni. Aceste bijuterii pot fi lucrate in aur 14k sau 18k si platina 950.

– Pentru bijuteriile lucrate in aur 14k, titlul aurului este 585 la mie, iar pentru cele lucrate in 18k titlul aurului este 750 la mie, astfel poti alege practic puritatea bijuteriei tale. Orice bijuterie produsa in aur poate fi de culoare galbena, roza, alba sau neagra rezultata prin tratament cu black rhodium de suprafata. Finisajele exterioare pot fi lucioase sau mate.

– Ce sa aleg intre 14k sau 18k ?

– Poti alege dupa preferinta si buget. Bijuteriile lucrate in aur de 14k, dupa cum am scris mai sus, contin 585 parti la mie aur pur, avand un pret ceva mai accesibil, iar cele lucrate in aur de 18k contin 750 parti la mie aur pur, continutul de aur pur fiind mai ridicat in aliajul bijuteriei tale.

– Daca ma intrebi strict de parerea mea, eu recomand doar bijuterii produse in aur 18k, acestea fiind mai nobile si mult mai hipoalergenice in comparatie cu cele produse in aur 14k.

– Bijuteriile lucrate in platina 950 sunt ceva mai rare, atelierele de multe ori evitand sa lucreze cu acest metal pretios datorita punctului de topire mult mai ridicat decat al aurului cat si dificultatea procesului de finisare ce necesita mult mai mult timp. Toate aeste aspecte conduc la un pret mai ridicat al bijuteriilor din platina 950.

– Indiferent de bijuteria pe care o doresti, alege un producator ori comerciant renumit, pentru a beneficia de o calitate ridicata a bijuteriei tale cat si de respectarea titlului aurului ori a platinei din care este lucrata bijuteria ta. Bijuteriile vandute ori comercializate „la colt de strada” fiind de cele mai multe ori foarte slab calitativ ori chiar false.

– In mod particular atunci cand doresti un inel de logodna sau o pereche de verighete alege sa fie lucrate manual de un atelier de incredere sau o companie de renume, astfel vei beneficia de elementul de unicitate ale acestora. Cine isi doreste sa vada pe mana altei doamne acelasi inel de logodna ?! Nimeni. Bijuteriile lucrate manual in comparatie cu cele de serie prezinta o calitate net superioara. Intreaba producatorul ori comerciantul de durata de viata a bijuteriei pe care o doresti. Alege bijuteriile ce au o durata de viata mare, evita sa cumperi bijuterii ce par a fi firave, astfel nu vei ajunge in situatia de a cheltui suplimentar bani pe aceeasi bijuterie peste cativa ani.

– Daca iti doresti ca bijuteria ta sa fie innobilata cu pietre pretioase ca diamantul, safirul, smaraldul ori rubinul, alege companiile cu renume si vechi pe piata. Poti verifica recenziile acestora, sa vezi parerea clientilor si astfel iti poti contura o imagine mai buna despre compania pe care o vei alege. Optim este sa alegi diamante certificate GIA, HRD ori IGI, aceste 3 institute gemologice sunt de renume mondial in certificarea diamantelor naturale. Trebuie sa intelegi ca diamantele au pret controlat prin bursa RAPAPORT.COM, pretul acestora fiind reglementat pe mapamond pentru diamantele conflict free. Pretul acestora poate varia insa de la comerciant la comerciant in functie de notorietatea acestuia.

Loading

Sidebar
Shop
Search
Wishlist
×

 

Bună!

Ce bijuterie îți dorești?

× Bună!