Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

SAFIRUL – Bijuteriile cu Safir – Inelul de Logodna

Adam Alexandru
Adam Alexandru

– Safirul albastru apartine speciilor minerale corindon. Poate fi un albastru pur, dar variaza de la albastru verzui la albastru violet. Numele „safir” se poate aplica, de asemenea, oricarui corindon care nu este rosu si nu se califica ca rubin, un alt soi de corindon.

– Sub denumirea de safir sunt cunoscute toate pietrele prețioase din corindon cu singura excepție a variantei de culoare roșie rubinie care este denumit rubin. Însă este foarte răspândită denumirea de safir, a pietrelor prețioase de culoare albastră, dar acest albastru nu trebuie înțeles ca și culoarea cerului senin, ci toate nuanțele de albastru până la albastru foarte închis și chiar negru.In afara de safir albastru si rubin, familia corindonului include si asa-numitele „safire fanteziste”. Acestea vin in nuante de violet, verde, galben, portocaliu, roz, violet si intermediar. Exista, de asemenea, safire „colorate” care prezina combinatii de culori diferite. Unele pietre prezinta fenomenul cunoscut sub numele de schimbarea culorii, de cele mai multe ori trecand de la albastru in lumina zilei sau de iluminare fluorescenta la violet sub lumina incandescenta. Safirele pot fi chiar gri, negru sau maro.

– Sunt toate safirele albastre?

– Safirele vin într-o mare varietate de culori albastre, de la strălucitorul albastru-cer al unei zile fără nori până la albastrul regal al amurgului până la marina cerneală a nopții. Orice inel de logodnă albastru safir va deveni cu siguranță un clasic de durată. Cu toate acestea, safirele vin și în orice culoare imaginabilă, cu excepția roșu.

– Termenul de safir cuprinde tot corindonul de calitate nestemată. (Corindonul roșu de calitate este considerat rubin). Corindonul complet incolor, pur, constă din aluminiu și oxigen și nu se poate forma dacă este prezent siliciu. Siliciul este unul dintre cele mai abundente elemente din scoarța terestră, astfel încât acest lucru face corindonul relativ rar. Oligoelementele dau culoarea pietrelor prețioase ale corindonului. Cromul face rubinele roșii. Fierul și titanul creează safire albastre. Nivelurile variabile ale acestor elemente și ale altor elemente creează alte culori, inclusiv verde, galben, portocaliu și roz. Aceste safire care nu sunt albastre sunt uneori numite „safire fanteziste”.

– Albastrul este cea mai apreciată culoare a safirului și are cea mai puternică asociere populară cu această piatră prețioasă. Când cumpărați safire, dacă întâlniți termenul „safir” fără nicio descriere a culorii, cel mai probabil se referă la safir albastru. De fapt, safirele albastre stabilesc standardul de culoare pentru pietrele albastre de orice fel. De exemplu, cele mai valoroase tanzanite sunt adesea descrise ca „asemănătoare safirului” în nuanță.

– Povestea inelului de logodnă cu safir: atunci și acum

– Safirele au multe asociații simbolice și sunt de mult populare ca pietre inel de logodnă în rândul nobilimii și vedetelor. În timp ce era încă un soldat sărac, Napoleon a stropit un inel pentru Iosifina cu un safir tăiat în pere inversat și un diamant vertical tăiat în pere, fiecare piatră având doar un carat. Acest stil de inel, cunoscut sub numele de „Tu și cu mine”, a fost incredibil de popular în secolul al XVIII-lea.

– Inelul de logodnă al prințesei Kate este format dintr-un safir oval Ceylon de 12 ct înconjurat de un halou de diamante. În anii 1980, prințul Charles a ales piatra centrală cu Lady Diana și a pus-o într-un inel. Prințul William, fiul lor, i-a prezentat inelul lui Kate Middleton în 2010. De atunci a devenit unul dintre cele mai faimoase inele de logodnă din lume.

– Dacă doriți un inel de logodnă safir, dar preferați o altă culoare în afară de albastru (sau o scădere semnificativă a prețului), luați în considerare o piatră safir elegantă. Dintre acestea, safirele padparadscha roz și portocaliu roz sunt cele mai scumpe.

Utilizare

Pe lângă utilizarea lor ca pietre prețioase, a fost utilizat din anii 1950 până în anii 1960 ca vârf al acului patefoanelor și picup-urilor. O utilizare o are și în producerea laserului, prin monocristale

sintetice de safir care prin conținutul în Galliumnitrid contribuie la producerea laserului de culoare albastră și LEDului de culoare albă, albastră și verde. Prin introducera ionilor de titan la producerea cristalelor sintetice, este de asemenea utilizat in industria laserului cu lungimea de undă între 750 până la 1000 nanometri. Pentru geamuri expuse unor condiții extreme de temperatură și presiune ca de exemplu avioane de recunoaștere sau nave spațiale, se utilizează safire sintetice cu un diametru până la 75 cm.

– Safirul natural Steaua Indiei de 563,35 carate, găsit (1901) în Sri Lanka a fost vândut de John Pierpont Morgan muzeului american American Museum of Natural History.

– Cel mai mare safir stelat din lume (1.404 carate), estimat la cel puțin 100 de milioane de dolari, a fost descoperit la sfârșitul anului 2015 într-o mină din Sri Lanka.

– Răspândire în natură și producerea pe cale sintetică

– Rocile unde s-au găsit safire se numesc pegmatite care prin procese de eroziune au fost transportate și depozitate în aluviuni, în albiile apelor curgătoare. Țările mai importante în producția de safire sunt Sri Lanka (denumirea veche Ceylon), India, mai nou, USA, Australia și Nigeria. Pe cale sintetică se pot produce safire de o calitate perfectă și de o mărime aproape nelimitată.

– Atat safirele albastre, cat si cele fancy provin dintr-o varietate de surse exotice, inclusiv Madagascar, Tanzania, Sri Lanka, Myanmar si Australia.

– Spre deosebire de diamante, care sunt cunoscute pentru focul și strălucirea lor, safirele sunt cunoscute pentru varietatea lor de culori. Safirele sunt adesea cumpărate nu pentru că sunt mai accesibile decât diamantele, ci datorită culorilor lor remarcabile … de la albastru indigo bogat la albastru spray ocean, de la alb (incolor) la portocaliu, șampanie și chiar verde.

– Înainte, aflați despre avantajele și dezavantajele inelelor de logodnă cu safir, cum să aveți grijă de un safir și multe altele.

Ce diferență are sursa unui safir?

Deși safirele se găsesc peste tot în lume, originile lor au un impact mare asupra prețurilor. Cele mai importante locații includ Kashmir, Myanmar (fosta Birmanie), Sri Lanka (fost Ceylon), Thailanda, Cambodgia, Australia, Madagascar și Montana.

– Aceste surse sunt atât de cunoscute pentru producerea de safire de calitate încât orice safir din aceste regiuni deține automat un anumit prestigiu. Cu toate acestea, nu toate safirele din aceste regiuni demonstrează caracteristicile pietrelor superioare. În plus, doar faptul că un comerciant se referă la un safir cu un nume regional nu înseamnă că provine de fapt din acea regiune. De exemplu, un „safir din Ceylon” poate indica pur și simplu că piatra prezintă atribute tipice safirelor din Sri Lanka. Întrebați întotdeauna comercianții de bijuterii ce înseamnă când folosesc astfel de descriptori regionali pentru safire. Safirele din Kashmir, Myanmar și Sri Lanka ar putea costa mai mult decât pietre de calitate egală din alte surse, pur și simplu datorită prestigiului atașat acestor locații.

Ghidul nostru de cumpărare a safirului descrie calitățile asociate celor mai cunoscute surse de safir.

Dacă tot ce doriți este un safir frumos, ignorați descriptorii regionali și evaluați piatra în propriile condiții.

– Safirele sunt atât alegeri tradiționale, cât și trendy pentru bijuterii pentru inele de logodnă. Ele pot acoperi „ceva vechi” sau „ceva nou”, dar vor fi cu adevărat uimitori atunci când mirese au nevoie de „ceva albastru”. Safirele sunt rare, frumoase, durabile … și scumpe. Când cumpărați pietre inel de logodnă safir, unele cunoștințe despre proprietățile optice și fizice ale acestei bijuterii, clasificarea și soiurile vă pot economisi ceva timp și bani.

Alte vedete cu inele de logodnă cu safir notabile includ Penelope Cruz și Elizabeth Hurley.

Cum să alegeți un safir pentru inelul de logodnă.

– Prețurile safirului variază dramatic în funcție de calitatea pietrei. Ghidul nostru de cumpărare a safirului acoperă cu atenție cele patru C de clasificare a pietrelor prețioase – culoare, claritate, tăiere(cut) și carate. Iată câteva linii directoare de bază pentru evaluarea safirelor, precum și câteva caracteristici speciale pe care trebuie să le urmăriți atunci când piatra taiată și așezată într-un inel.

1 – Culoare

– Culoarea este atributul cel mai important al unui safir. Clasicul ar trebui să aibă o nuanță albastră pură până la violetă. Deși acceptabile, urmele de verde vor diminua valoarea unei pietre albastre. În mod ideal, piatra ar trebui să aibă o saturație puternică până la intensă, cu un ton mediu până la mediu-întunecat. Saturația trebuie să fie cât mai intensă fără a compromite strălucirea (revenirea luminii) sau întunecarea tonului.

Pleochroism

– Pietrele care prezintă pleochroism prezintă două culori diferite în funcție de unghiul de vizualizare. Toate safirele au pleochroism. Tăietorii de pietre orientează de obicei safirele albastre, astfel încât să le puteți vedea culoarea violet-albastru când vizualizați masa, fațeta mare de pe „partea de sus” a pietrei. Acest lucru îl face astfel încât să puteți vedea culoarea albastră verzui doar din lateral. Cu cât pleochroismul este mai puternic, cu atât prețul este mai mic. Pleochroismul verde puternic este nedorit în special pentru pietrele albastre.

Zonarea culorilor

– Safirele prezintă adesea zonarea culorilor. Astfel, unele pietre ar putea prezenta benzi de albastru închis și deschis. În cazuri dramatice, benzile pot chiar să alterneze între material albastru și incolor. Aceste benzi de culoare sunt semne de creștere. Dacă bijuteria conține suficient din cristalul original, puteți vedea că benzile formează un model hexagonal. Aceasta reflectă forma hexagonală a „fusului” cristalului original.

– În timp ce mulți gemologi și colecționari de bijuterii consideră că aceste trupe sunt fascinante, unii cumpărători de inele de logodnă cu safir ar putea să nu fie. Pietrele inelare ar trebui să aibă, în general, o culoare cât mai uniformă. Dacă este evident, zonarea culorilor va scădea semnificativ prețul pietrei. Pentru tipurile aventuroase, aceasta ar putea reprezenta o afacere.

Avantaje ale inelelor de logodnă cu safir.

– Un safir este echilibrul perfect dintre frumusețea clasică și expresia contemporană, permițându-vă să alegeți unul care să reflecte personalitatea dvs. sau a partenerului dvs în alegerea acestei pietre prețioase pentru un inel de logodnă.

– Un alt plus? Safirele vin într-o varietate de culori (nu doar albastru!), Cum ar fi violet, roz, galben, verde, portocaliu, maro, negru și chiar alb – deși albastru Kashmir și Ceylon sunt cele mai căutate.

– Cu toate acestea, unele dintre culorile safirului mai puțin cunoscute sunt incredibil de rare. Cel mai rar tip de safir elegant este Padparadscha, un echilibru delicat de portocaliu și roz. Varietatea și gama de culori asigură faptul că fiecare piatră prețioasă are diferențe subtile.

Costul unui inel de logodnă cu safir poate varia foarte mult, precum și în funcție de greutatea și calitatea caratului. De obicei, safirele costă mai puțin decât diamantele și pot varia de la aproximativ 500 USD la 5.000 USD per carat, dar admitem „cerul este limita” pentru safirele mari si rare.

Unitatea de culoare

– Nici cea mai bună culoare nu se va arăta bine dacă piatra conține o fereastră – o pată vizibilă în partea de jos a pavilionului. Tăierea unei pietre pretioase poate crea acest efect. Dacă o piatră este prea puțin adâncă sau unghiurile acesteia nu sunt proporționate corect, lumina va curge din pavilion în loc să sară de pe fațetele pavilionului și să revină la privitor prin masă.

Unele tăietoare de bijuterii folosesc uneori în mod deliberat geamurile pentru a ușura culoarea unui safir închis.

– Pentru a verifica ferestrele, țineți piatra de o bucată de hârtie tipărită. Dacă puteți vedea tipărirea prin ea, atunci piatra are ferestre. Dacă nu aveți hârtie tipărită la îndemână, fluturați degetul înainte și înapoi în spatele pietrei. Cu cele mai bune safire, nu ar trebui să-ți vezi deloc degetul.

2 – Claritate

Safirele vor avea de cele mai multe ori incluziuni vizibile. Acestea sunt fracturi, cristale minuscule și chiar lichide și gaze prinse în interiorul pietrei pe care le puteți vedea fără ajutor.

De obicei, astfel de incluziuni nu vor avea un impact asupra valorii safirului, cu excepția cazului în care, în mod evident, îi diminuează frumusețea generală. În unele cazuri rare, incluziunile pot crea safire stelare valoroase, care prezintă asterism sau un efect de „piatră stelară”. Incluziunile creează, de asemenea, aspectul apreciat „catifelat” al safirelor din Kashmir. Cu toate acestea, culorile bogate și întunecate în safire vor masca de obicei majoritatea acestor incluziuni.

Safirele rareori primesc cea mai mare claritate pentru o bijuterie colorată, curată pentru ochi. Ar trebui să vă așteptați să plătiți o primă pentru ei. Este mai probabil să întâlniți safire ușor sau moderat. Safirele ușor incluse sunt considerate safire de înaltă calitate. Acestea vor avea incluziuni oarecum ușor de văzut cu ochiul liber. Pe de altă parte, safirele incluse moderat vor avea incluziuni destul de evidente cu ochiul liber.

Deși claritatea nu este de obicei cea mai importantă considerație atunci când cumpărați pietre prețioase colorate, trebuie totuși să evitați pietrele cu incluziuni evidente care afectează frumusețea pietrei sau care îi afectează durabilitatea. (Un gemolog poate evalua mai bine dacă incluziunile, în special fracturile de „pană” și „voal”, afectează integritatea structurală a unei bijuterii).

Pentru a verifica claritatea unui safir, pur și simplu legați piatra înainte și înapoi sub o lumină. Vedeți dacă vreo incluziune sare asupra voastră. Dacă nu găsiți niciunul dintre ei distrăgător, piatra probabil are o claritate bună.

3 – Taietura (cut)

Pentru pietrele prețioase colorate precum safirele, standardele de taietura sunt destul de iertătoare. Consumatorul mediu le poate evalua cu ușurință.

Unele safire, în special safirele stelelor și pietrele cu o culoare frumoasă, dar cu o claritate redusă, primesc tăieturi cabochon. Cu toate acestea, pentru inelele de logodnă, marea majoritate primesc tăieturi fațetate.

Simetrie

Cel mai vizibil aspect al unei pietre fațetate este simetria.

O piatră rotundă ar trebui să aibă contururi perfect rotunde, fără pete plate sau umflături vizibile.

Pietrele ovale, pătrate sau dreptunghiulare au două linii de simetrie. Asigurați-vă că piatra este echilibrată pe lungime și lățime. Dacă piatra este pliată de sus în jos și de o parte la alta, fiecare parte ar trebui să se potrivească perfect cu cealaltă.

Pere și pietre în formă de inimă au o singură linie de simetrie. Astfel, cele două părți ar trebui să apară exact la fel. Dacă forma este pliată în jumătate, cele două părți ar trebui să se potrivească.

De asemenea, este important să examinați piatra din lateral. Asigurați-vă că unghiurile pavilionului sunt simetrice și că piatra nu este nici prea adâncă, nici prea superficială.

Forme

Apoi, luați în considerare atracția formei safirului cu fațete.

Pentru pietrele ovale, pere și inimă, capetele sau lobii – părțile largi, rotunjite – ar trebui să fie pline, nu plate.

Perele, inimile și formele de marchiză ar trebui să aibă puncte ascuțite, bine definite.

Umerii pietrei pretioase – panta care coboară din cap sau din lobi – ar trebui să fie netede și uniforme. Umerii prea înalți vor face ca punctul să pară greșit și mai puțin definit.

Proporțiile

Proporțiile sunt adesea o chestiune de gust personal. În general, formele care sunt prea lungi și subțiri vor apărea subnutriți, în timp ce formele prea groase și ghemuituri vor părea greșite.

Formele lungi și subțiri pot face, de asemenea, o piatră prețioasă mai fragilă.

Dreptunghiurile cu un raport prea apropiat pot începe să arate pătrat. În general, pietrele arată mai atractiv atunci când au o formă distinctă. Astfel, o piatră va arăta mai bine ca un pătrat definit sau dreptunghi. O formă indistinctă, între ele, îi va diminua aspectul.

Măsurători standard

Dacă achiziționați un safir pentru un inel personalizat, ar trebui să luați în considerare toate punctele de mai sus atunci când evaluați piatra. Cu toate acestea, dacă piatra trebuie să se potrivească unui montaj pre-fabricat, asigurați-vă că piatra are și măsurători standard. În caz contrar, vă veți depăși bugetul pentru a achiziționa un montaj personalizat.

4 – Carat

Safirul ca orice piatra pretioasa este masurata in carate. Prețul safirului pe carate crește treptat pe măsură ce pietrele cresc.

Care sunt cele mai bune opțiuni de economisire a banilor pentru pietrele inelului de logodnă safir?

Safirele albastre clasice, de la albastru regal bogat la albastru de floarea-porumbului, dețin o valoare considerabilă. Nu este surprinzător, safirele primesc adesea tratamente termice pentru a spori această culoare. Chiar dacă sunt încălzite, pietrele cu aceste culori râvnite tind să fie scumpe, mai ales în dimensiuni mari. Safirele cu o intensitate a culorii ceva mai scazuta au un prey mai accesibil si uneori o stralucire mai buna decat a celor de culoare intensa si inchisa. Acestea pot fi o alegere mai economica.

Duritate

La un nivel de duritate 9 pe scara Mohs, safirele pot rezista la zgâriere mai bine decât toate celelalte pietre prețioase naturale în afară de diamante. În plus, nu au decolteu și pot avea o tenacitate dură, ceea ce înseamnă că rezistă și la spargerea de la impact. Din punct de vedere practic, safirul este una dintre cele mai bune opțiuni pentru un inel de logodnă. (Datorită acestei durabilități, unii producători folosesc straturi sintetice de safir pentru fețele ceasurilor și ecranele smartphone-urilor).

Producătorii de bijuterii pot seta safirele relativ ușor, indiferent dacă sunt fațetate sau nu. Majoritatea pietrelor inelului de logodnă cu safir primesc setări ale vârfului, astfel încât spectatorii să poată admira bijuteria din toate unghiurile. (Desenele inspirate de epocă și Art Deco plasează adesea safirele în setările cadrului).

Perele, inimile și marchizii au nevoie de vârfuri în formă de V pentru a-și proteja punctele. Safirele pătrate sau tăiate cu smarald au adesea nevoie de vârfuri la colțuri pentru a preveni ciobirea.

Majoritatea vârfurilor de pe piață astăzi sunt scurte și rotunjite. Cu toate acestea, vârfurile de gheare lungi și ascuțite au intrat recent în modă. Setările gheare pot adăuga o notă modernă sau nervoasă unui inel de logodnă.

Setările de aur alb sau platină tind să ofere safirelor un aspect curat și elegant. Galbenul și aurul roz, pe de altă parte, vor face ca culoarea unui safir albastru să iasă mai mult în evidență.

Aveți în vedere un safir pentru inelul dvs. de logodnă?

– Iată câteva întrebări și răspunsuri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a căuta piatra perfectă.

Care este cel mai important factor al safirelor? În timp ce toate inelele de logodnă cu safir sunt clasificate în funcție de factori fundamentali precum tăierea, claritatea, culoarea și caratul, calitatea unui safir este determinată în primul rând prin culoarea și forma sa.

– Ce tăiere de piatră funcționează cel mai bine cu safirele? Deși safirele pot arăta frumos în orice fel, tăietura ovală arată cel mai bine culoarea vibrantă a unui safir. Tăieturile ovale permit ca cea mai mare lumină să călătorească prin piatră prețioasă, sporind culoarea acesteia și asigurându-se că safirul nu pare plat.

– Ce setări și metale funcționează cel mai bine cu safirele? „Safirele arată uimitor atât în​​setările contemporane, cât și în cele tradiționale. Având în vedere diversitatea lor de culori, safirele arată minunat împotriva metalelor albe precum platina și aurul alb și, în funcție de nuanța de piatră pe care o selectați, pot arăta minunat în nuanțele calde ale aurului galben și roz.

– Cât de durabile sunt safirele? Safirele sunt de fapt destul de dure și au un scor 9 pe scara de duritate Mohs. Doar după diamante. Aceasta înseamnă că safirele sunt potrivite pentru uzura de zi cu zi. „Un safir ar trebui să dureze o viață întreagă și poate fi transmis de-a lungul generațiilor”.

– Purtătorii trebuie să-și păstreze bijuteriile din safir separat de alte piese și să-și scoată întotdeauna inelul atunci când participă la activitate fizică sau intră în contact cu produsele de curățat de uz casnic.

Cum să ai grijă de un inel de logodnă cu safir

– În timp ce diamantele și metalele prețioase nu sunt ușor deteriorate, ele au nevoie de îngrijiri frecvente. Ridică-ți inelul din bandă, nu din piatra centrală. Acest lucru împiedică setarea pietrei pretioase sa nu se sensibilizeze. Și evită să atingi piatra, o vei proteja de acumularea care vine din uleiurile naturale ale pielii noastre.

– În ceea ce privește curățarea unui inel de logodnă safir, va recomandăm, de asemenea, să o faceți acasă lunar și profesional. Cu o picătură mică de lichid de spălat, frecați ușor inelul cu o periuță de dinți moale și curată. Clătiți-vă inelul sub apă caldă și spălați ușor din nou pentru a îndepărta orice reziduu de săpun. Uscați cu o cârpă din microfibră.

KASHMIR

 

Safirele rare si saturate si catifelate din Kasmir au stabilit standardul pentru albastru.

 

ALBASTRU REGAL

Cel mai faimos inel de logodna din lume: safirul lui Kate Middleton si printesa Diana.

PADPARADSCHA

Un safir rar si valoros roz-portocaliu numit din Sinhalese pentru floarea de lotus.

ALEGE SAFIRUL PENTRU INELUI EI DE LOGODNA:

Dacă ești tipul de mireasă care dorește să rupă tradiția cu inelul de logodnă, un inel de logodnă cu safir este un mod uimitor de a face acest lucru. Popularizate de prințesa Diana în 1981, iar acum Kate Middleton (care poartă inelul de logodnă al regretatei prințese), safirele sunt o alegere regală pentru bijuterii.

PIATRA ANIVERSARA

Safirul este piatra de nastere pentru luna septembrie si bijuteria aniversarilor a 5-a si a 45-a.

In mod traditional, safirul simbolizeaza nobletea, adevarul, sinceritatea si loialitatea. Safirul a impodobit hainele regalitatii si membrilor clerului timp de secole. Culoarea sa extraordinara este standardul cu care se masoara alte nestemate albastre – de la topaz la tanzanit.

 

Timp de secole, safirul a fost asociat cu regalitatea si romantismul. Safirul a fost consolidat în 1981, cand printul britanic Charles i-a oferit lui Lady Diana Spencer un inel de logodna cu safir albastru. Pana la moartea ei, in 1997, printesa Di, asa cum era cunoscuta, a fermecat si captivat lumea. Inelul ei de logodna cu safir a ajutat la conectarea evenimentelor moderne cu istoria si basmele.

Loading

Sidebar
Shop
Search
Wishlist
×

 

Bună!

Ce bijuterie îți dorești?

× Bună!