Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

Casă de Comenzi Bijuterii Personalizate și Unicate de Înaltă Calitate

Retailer Oficial Diamante Naturale GIA 💎

Diamantul Negru

Adam Alexandru
Adam Alexandru

Culoarea Opaca din Diamantul Negru

 

Culoarea Diamantelor Negre este cauzata de incluziuni intunecate sau, mai frecvent, de tratarea culorilor. Majoritatea diamantelor negre sunt tratate pentru a deveni un verde atat de intunecat, incat pare negru, dar nu opac.

Frumusetea marcanta a diamantelor negre i-a intrigat pe designerii de bijuterii de zeci de ani, oferind un contrast izbitor cu omologii lor incolori din inele, coliere si bratari. Cu toate acestea, diamantele negre nu sunt foarte frecvente si, prin urmare, majoritatea pe piata sunt tratate pentru a obtine o culoare neagra uniforma.

 

Diamantul Negru

 

O sursa importanta de diamante negre, atat naturale cat si tratate, este depozitul Marange din estul Zimbabwe. Este o sursa de diamante relativ noua si controversata, care produce cantitati mari de diamante cu o combinatie de pete de radiatii brune si incluziuni de grafit care le fac sa para negre sau care le ofera capacitatea de a fi tratate pentru a obtine acea culoare.

Sursa a fost descoperita in 2001 de De Beers, dar nu a functionat pana in 2006. Un studiu realizat in 2018 de cercetatorii GIA, Karen V. Smit, Elina Myagkaya, Stephanie Persaud si Wuyi Wang, raporteaza in detaliu asupra proprietatilor unice utilizate pentru identificarea originii culorii negrului din Zimbabwe diamante si modul de identificare a potentialelor tratamente.

 

Nuanta Neagra din Diamante

 

Nuanta neagra din multe diamante colorate in mod natural este cauzata fie de expunerea la radiatii, fie de incluziunile sulfurilor, grafitului, magnetitei, hematitului sau materialelor purtatoare de fier. Multe diamante negre tratate sunt atat de puternic iradiate incât arata negru, dar in schimb sunt de un verde extrem de inchis.

Culoarea intunecata din esantioanele din Zimbabwe este cauzata de incluziunile de grafit, metan sau alte minerale intunecate care sunt atat de raspandite in piatra, incat intregul sau majoritatea diamantului ia aceasta culoare. Unele dintre ele contineau si pete de radiatii colorate maro, centrate in fracturi.

 

ALEGE DIAMANTUL NATURAL NEGRU pentru INELUL Ei de LOGODNA:

https://www.adamevediamonds.com/ro/diamante/diamante-negre

 

SURSA:

https://www.gia.edu/gia-news-research/gia-researchers-look-inside-black-diamonds

Loading

Sidebar
Shop
Search
Wishlist
×

 

Bună!

Ce bijuterie îți dorești?

× Bună!